Indíts vállalkozást: 153. ötlet – Online naptár üzleti, kulturális eseményekhez

Indíts vállalkozást: 153. ötlet – Online naptár üzleti, kulturális eseményekhez

Pár hónapja több forrásból is megerősítették azt az információmat, hogy a legtöbb művelődési ház, önkormányzat a saját eseményeit szinte sehol nem hirdeti. Sokszor azért sem, mert weboldalaik elavultak, nem foglalkoznak vele. Erre jött máris az ötletem.

153. vállalkozás ötlet: Online naptár üzleti, kulturális eseményekhez, webináriumokhoz + rendezvényszervezés
Egy olyan naptárat csinálsz, amibe a felhasználók, vagy eseményszervezők tudnak feltölteni az eseményeiket. De ennél természetesen többet is ki lehet hozni belőle:

Miből lesz a bevétel?

  • Fizetett cikkekből, amik megjelennek az oldalon.
  • Kiemelt eseményeken. Egyéb szponzorokból.
  • Illetve a 147. ötletet, alapból hozzá kapcsolnám az ötlethez. Sőt ezzel futtatnám be.
  • Továbbá a rendezvényhelyszínek keresését is beletenném, ebből is szép bevételre tudnál szert tenni.
  • Az sem utolsó dolog, hogy rengeteg ingyen jegyet tudsz majd szerezni az oldalad által.
  • Nyereményjátékok szervezéséből (ami még fel is tölti majd az adatbázisod, naptárad. Részletek alul a 4. pontban.

Célpiac: önkormányzatok, művelődési házak, vállalkozók (üzleti események, lehet külön fülön, menüpontban…)
Konkurencia: pl. a port.hu, de ahogyan fent is leírtam, te speciális üzleti modellt tudsz alkalmazni, amivel egyedülálló leszel
Megvalósítás:
1. Beszélj több önkormányzattal is, művelődési házzal. Kérdezd őket körbe, akár már kérd meg őket írják össze az eseményeiket.
2. Ne költ sokat a fejlesztésre! Ezt egy WordPress motor és hozzá Naptár plugin teljesen ki tudja szolgálni (még egy fejlesztő is 50-100 000 forintból beállítja neked. Vagy tanuld meg, pl. itt írtam, beszéltem merre is indul ej WordPress tanulásba.
3. Keress fel olyan cégeket, akik többször tartanak üzleti eseményeket (pl. Minner.hu 🙂 ) Ajánld fel, hogy beteszed a naptárba őket, és ha fizetnek X összeget, akkor kapnak az eseményről cikket, kiemelt bannert…. naptárban más színnel jelölöd őket…
4. Könnyítsd meg a dolgod. Szervezz nyereményjátékokat. Ahol bárki beküldhet eseményeket, így részt vesz a nyereményjátékban. Kérj pl. jegyeket, amit ki tudsz sorsolni. Sőt kérhetsz pénzt is azért, majd később attól, aki felajánlja a jegyeket sorsolásra (pl. 10-20 ezer FT/sorsolás).
5. Keress meg oktató cégeket, akik reklámoznak majd az üzleti események résznél.

További ötletekért gyere vissza a Minnerre mindennap. Biztosan találsz majd olyat, ami felkelti az érdeklődésed. Ezek az ötletek kisebb költségvetéssel is megvalósíthatók, de azt soha se felejtsd el, munka nélkül egy ötlet sem hoz profitot.

Ezt még olvasd hozzá az ötlethez: Így használd a Minner vállalkozás ötleteit
Megvalósította már valaki valamelyik vállalkozás ötletet?
Igen! Csak azzal nem akarom elvenni senki kedvét, hogy leírom melyiket.... Tudjátok mindenki máshogy valósítja meg az ötleteket, és ismerlek titeket, hogyha látnátok, hogy valaki már elkezdte, akkor nem vágnátok bele. Időnként a Facebook oldalon be szoktam linkelni őket.
Hallgasd meg a vállalkozás ötletek podcastjait a SoundCloudon (folyamatosan töltöm fel), kattints ide!

Share Button

Ez is érdekelhet

Kommentek