Hogyan tudsz gyorsan jó minőségű videót gyártani Facebookra? – Videós programok

Hogyan tudsz gyorsan jó minőségű videót gyártani Facebookra? – Videós programok

Érdemes videókat készíteni Facebookra, hiszen sokkal több reakciót érhetsz el vele. Naponta több mint 100 millió órányi videót nézünk meg a legnagyobb közösségi oldalon, és ez a szám csak fokozódik. Hamarosan még fizetni is fog Zuckerberg a megtekintésekért. Nézzük meg, milyen programokkal tudsz a legegyszerűbben és leggyorsabban jó minőségű videókat készíteni!

Movie Maker

A Windows Movie Makert mindenki ismeri, éppen ezért az egyik legegyszerűbb megoldás a célra. Videó vágásra tökéletesen használható, és olyan egyszerű a kezelőfelület, hogy lényegében egy oktatóvideót se kell megnézned hozzá. Ha egy videóból csak a hangra lenne szükséged, arra is tökéletes az alkalmazás: Nyisd meg a videót, majd nyomj a Fájl -> Film mentése -> Csak hangsáv gombokra.

A Movie Makerben egyszerű vágni, és könnyű berakni a videód alá zenét is. Animációs célokra már annyira nem használnám, de egy amatőr videó összevágásához tökéletes. Figyelj a minőségre a mentésnél, érdemes a jobb minőségű opciót használni, mert a csak számítógépre mentett verzió nagyon gyenge minőséget tud visszaadni.

Camtasia

A Camtasia lényegében 2 szoftver az 1-ben: Egyrészt a képernyődet tudod vele rögzíteni, másrészt a videók szerkesztésére is használhatod.  Sokkal jobb minőségű videókat tudsz vele készíteni, mint a Movie Makerrel, ez már profiknak is megfelel. Sok Youtuber is ezt használja.

A Camtasiaban bármilyen hosszú videót szerkeszthetsz, és power pointtól kezdve google chromeon keresztül tényleg bármit felvehetsz vele a képernyőn – amit később még narrálni is tudsz.

A Camptasia elsősorban olyan videó készítőknek való, akik valamilyen szempontból komolyan gondolják – például Youtube videókat vagy oktatásokat szeretnének készíteni. Továbbá könnyi a videókat animálni a programmal, amivel látványos és minőségi videókat tudunk készíteni. A cég meg is kéri az árát, ami jelenleg 60 ezer forint körül mozog (200 dollár). Ezzel a verziófrissítéseket eléred (például ha a 8. van meg neked, akkor a 8.2-est is letöltheted), de ha kijön egy vadi új, arra újabb 30 ezerért válthatsz (100 dollár).

Premiere Pro

Nem rég egy videós ismerősöm ajánlotta nekem a Premiere Pro videókészítő szoftvert, hogyha szeretném komolyabban kipróbálni a videózást. Ez az Adobe termék például már VR videók készítésére is alkalmas. A videósok szerint az egyik legnagyobb előnye, hogy gyorsan nagy felbontású videókat készíthetünk, amiben nagy segítség az előnézet.

Gyakorlatilag bármilyen felbontásra képes, a remegős képet pedig stabilizálni is tudja.

Most akkor melyiket válaszd?

A céltól függ leginkább. Kezdésnek tökéletes egy Movie Maker képességű videóvágó, de hasonlókat találsz online is ha keresgélsz kicsit. Ha szeretnéd fejleszteni magad videókészítés téren, mindenképp érdemes az utóbbi kettő közül választanod! A Camtasia és a Premiere Pro és alkalmas már komolyabb videók elkészítésére. Ha nem tudsz dönteni, nézz Youtube-on tutorial videókat, és döntsd el a látottak alapján, hogy melyik tetszik jobban!

Share Button

Ez is érdekelhet

Kommentek