5 “régi” marketingcsatorna, amit újra érdemes használni! – #apróhirdetés #DM #szponzorálás #egyéb_ötletek

5 “régi” marketingcsatorna, amit újra érdemes használni! – #apróhirdetés #DM #szponzorálás #egyéb_ötletek

Az hirdetési piac miatt szinte annyira ráfókuszálunk a Google és a Facebook hirdetésekre, hogy közben nem látjuk milyen lehetőséget tartogatnak a régebbi marketingcsatornák. Mikor adtál fel utoljára apróhirdetést? Ugye-ugye! A legérdekesebb, hogy azért is érdemes kihasználni mindent, mert nagyon jól össze tudod kötni a kampányaidat. Nézzük is a lehetőségeket!

No. 1 Tipp

Reklámozz annyi csatornán amennyin csak tudsz. Eleve minden csatornát ki kell próbálnod ahhoz, hogy tudd melyik lesz a legmegfelelőbb. De tudod, hogy nagyon sokszor egymást támogatják a megjelenések, és akár a jófogásra feltett hirdetésed, vagy egy esemény szponzorai között történő feltűnésed emlékezteti az adott leendő vevődet, ügyfeledet, hogy vásároljon nálad. Szóval mindenképpen hasznos használnod az alábbi tippeket is!

Apróhirdetés:

Akár online, akár offline hirdetésben érdemes lehet újra kipróbálnod. Meg fogsz lepődni a hatékonyságán. Én marketing kampány készítésre is szereztem így ügyfelet. Sőt még egy jófogáson meghirdetett promócióm a keresőben is egészen előre került, nem is gondoltam, hogy ennyire erős a SEO azon az oldalon.
Azon pedig megint meg fogsz lepődni, hogy egy-egy kiemelés adott kategóriában mennyire olcsó, mondjuk egy Google hirdetéshez képest. 🙂

Sport vagy egyéb esemény szponzorálása:

Legyen az akár egy futó verseny, vagy teniszverseny, vagy bármilyen egyéb esemény érdemes elgondolkodnod a szponzorálásában. Miért? Nemcsak az eseményen résztvevőket fogod elérni, hanem fel tudod használni a saját kampányaidban, hogy támogattad az eseményt,így akik nem voltak ott, ők is kapnak egy impulzust. Lesz miről posztolnod a Facebookon…. Továbbá növeli a brand értéked. Hidd el nem is kerül olyan sokba, és azért fog megtérülni, mert ki tudod használni másik reklámkampányaidban (főleg Facebook). Viszont tervezz előre, hogy miként fogod hatékonnyá tenni az ottani kampányod, hogyan fogod kihasználni a többi marketing csatornán…

Expo, kiállítás, helyi rendezvény (város napja…)

A legtöbb szektornak megvan a maga expo-ja, kiállítása, ha nincs akkor ideje megszervezned. Érdemes kiállítanod. Tudod ,aki nincs ott az szinte nem is számít. Ha nagy akarsz lenni, akkor sajnos ki kell menni ilyenekre is. Expo pedig arra is jó, hogy partnereket találj. Nézz ki olyat is, ami hozzá kapcsolódik a termékedhez/szolgáltatásodhoz. pl. BabaMama Expón az OTP Lakástakarék is kint volt, ez pont jó példa.

DM levél, postai levél

Nem véletlen, hogy ennek külön tartalmat szenteltem, sőt még egy vállalkozás ötletbe is beletettem. B2B (vállalatok közötti) üzletben pedig még hatékonyabban tudjuk használni ezt  a marketingcsatornát. Az első linkben kifejtettem miért előnyös újra.

Vatera és Jófogás – termékértékesítéshez, webáruházhoz

Nemcsak az apróhirdetési portálokra érdemes feltölteni egy-egy termékünket, hanem Vaterára is. Már többször is mondtam, hogy egy jó webáruház alapjait is le tudjuk tenni a vaterás érékesítéseink során. Ha ezt használod, érdemes olyan névvel regisztrálnod, vagy kb. arra hajazóra. Én felhasználnám a Vaterát belépő termék értékesítésre, vagy utána emailben upsell értékesítésre is (azért óvatosan, nehogy kitiltson az aukciós portál).

Share Button

Ez is érdekelhet

Kommentek